Psikolojik Destek Birimimiz Tarafından Yabancı Diller Yüksekokulunda Oryantasyon Sunumu Yapıldı

Kategori: Genel | 0

Başkanlığımıza bağlı görev yapan Psikolog Büşra Esra AYDOĞAN gelen talep üzerine 25.04.2018 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulunda Psikolojik Yardım konulu oryantasyon eğitimi vermiştir. Oryantasyon eğitimi kapsamında “Psikolojik Destek/Yardım” kavramının içeriği ve detayları hakkında bilgi veren Psk. Aydoğan, Başkanlığımıza bağlı Psikolojik Destek Birimi’nden de bahsetmiştir. Birim’in amaçlarının, çalışmalarının; hangi durumlarda ve ne gibi yollarla birime ulaşılabileceğinin anlatıldığı sunuma Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cemalettin İPEK, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa UĞURLU, Yüksekokul Sekreteri Abdullah YILDIRIM, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerden de yoğun katılım oldu.

Oryantasyon eğitimi kapsamında Psikolojik Destek Birimi’ne yoğunlukla başvuruların olduğu 2 temel konu olan Öfke Kontrol Problemi ve Sınav Kaygısı’na ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Birim hakkında detaylı bilgilendirme için tanıtıcı broşürlerin dağıtıldığı oryantasyon eğitiminin sonunda Psk. Aydoğan öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak sunumunu sonlandırdı.