Öğrenci Konseyi Toplantısı 2018/2

Kategori: Genel, öğrenci | 0

05.03.2018

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Konseyi Toplantılarının ikincisi 5 Mart 2018 tarihinde Yunus Emre Salonumuzda gerçekleşmiştir. Toplantıya Daire Bakanımız Öğr. Gör. Süleyman ÇELİK, Şube Müdürlerimiz, Öğrenci Konseyi Başkanı ve Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Konsey Temsilcileri katılmıştır. Toplantıda Bahar Dönemi kültürel ve sportif faaliyetleri kapsamında yer alan, Nisan – Mayıs aylarında yapılması planlanan spor şenlikleri ve mezuniyet törenleri istişare edilmiştir. Birimlerin sorunları hakkında bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda, Başkanlığımız tarafından Konsey öğrencilerine web sayfamızda yer alan İletişim sekmesinin içindeki istek, öneri ve şikâyet bölümümüzden bahsedilmiştir. Bunun yanı sıra Başkanlığımız bünyesinde Öğrenci Konseyi Başkanı’na masa tahsisi yapıldığı bilgisi bölüm konsey üyelerine verilmiştir.

Toplantının ilerleyen kısmında Öğrenci Konseyi tarafından yapılması planlanan faaliyetlerden bahsedilmiştir. Bu bağlamda 13 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel’in katılımıyla “Türklerin İslam’ı Kabulü” konulu bir konferans gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bir diğer faaliyet olarak ilerleyen tarihlerde yapılması planlanan Gençlik Çalıştayı hakkında ön çalışma yapılmıştır. Toplantıda Öğrenci Konseyi Afrin Harekâtı ile ilgili de bir faaliyet yapmak istediklerini belirtmiştir. Bu bağlamda 16 Mart 2018 tarihinde bir basın açıklaması yapılarak Afrin’deki askerlerimize mektup gönderilecektir. Ardından 18 Mart 2018 tarihinde ise sabah namazı kılınacaktır.

Yapılan toplantının sonucunda Öğrenci Konseyi’ne gerekli bilgilendirmeler yapılmış ve faaliyet planlarının destekleneceği deklare edilmiştir. Toplantıda görüşülen konularla ilgili olarak ilerleyen tarihlerde yeni bir toplantı gerçekleştirilecektir.