Evrensel Öğrenci Topluluğundan Anlamlı Ziyaret

Kategori: öğrenci | 0

17.12.2017

15 Temmuz 2016 tarihinde alçakça bir saldırı sonucunda ülkemize bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Bu girişimin başarısız olmasının daimi sebebi de Sütçü İmamların ölmemesi, sadece fıtrat değiştirmesidir. Bunun en güzel örneği de Şehidimiz Niğde nüfusuna kayıtlı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer HALİSDEMİR’dir. Şehidimiz attığı kurşunla darbecilere dur demiş ve Milletimize karşı oynanan oyun sona erdirilebilmiştir.

Vatan sevgisi ile dolu, bilinçli nesiller yetiştirme görevimizin farkında olan bir Üniversite olarak şehidimize karşı olan görevlerini yerine getirmek isteyen Evrensel Öğrenci Topluluğumuzun kabir ziyareti talebini onurla onayladık. Topluluğumuz 17 Aralık 2017 Pazar günü 90 kişilik öğrenci, 1 topluluk başkanı ve 2 görevli akademisyen ile birlikte şehidimizin kabrine intikal etti.

Orada yaptıkları ziyaretin anlam ve önemi ile ilgili bir açıklamada bulunan Topluluk Başkanı Mustafa USLU şunları aktardı: “Bizler geçmişten günümüze hür yaşamış, hür yaşamaya alışkın bir milletiz. Bize ve ülkemize oyun oynamaya çalışanlar bilsinler ki bizde Sütçü İmamlar, Kınalı Hasanlar, Seyit Onbaşılar bitmez. Bunun en güzel örneğini Şehidimiz Ömer HALİSDEMİR göstermiştir.”

Topluluk Başkanı’nın konuşmasının ardından şehidimizin kabri başında Yasin-i Şerif okunmuştur. Katılımcıların okudukları İstiklal Marşımızın ardından Topluluğumuz Kırşehir’e dönmüştür. Yaptıkları bu anlamlı ziyaret etkinliği için topluluğumuza teşekkür ediyor, yetiştirmekte olduğumuz nesille gurur duyuyoruz.